Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Όλοι την Τετάρτη 23 Ιούλη στις 6μ.μ. στο τέρμα των λεωφορείων 224 στη συγκέντρωση για να καθαρίσουμε το Δάσος στον Αι Γιάννη και την Πανεπιστημιούπολη

Ο λόφος του «Αράπη», το Άλσος της Ζωοδόχου Πηγής, ο Κουταλάς, το πευκοδάσος του Καρέα αποτελούν ενιαίο χώρο πρασίνου. Τον χώρο διεκδικεί η Εκκλησία, ενώ η Κυβέρνηση που επιχείρησε πέρσι να αναθεωρήσει το άρθρο 24 του Συντάγματος, για να μπορούν οι καταπατητές να αποχαρακτηρίσουν τις δασικές εκτάσεις, με τον υπουργό Υ(ΠΕΧΩ)ΔΕ Σουφλιά έχει εξαγγείλει την καταστροφή του δάσους με την κατασκευή της νέας περιφερειακής Υμηττού που θα συνδέει το Αεροδρόμιο Σπάτων με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και το παλιό αεροδρόμιο και θα έχει κόμβο εξόδου στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα στην Κατεχάκη. Στο σημείο αυτό πέρσι κάψανε το δάσος στον Καρέα, φέτος κάψαν το δάσος του Υμηττού από τα Γλυκά Νερά , στις 18 Ιούλη το λόφο του «Αράπη».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να βρούμε ποιος είναι πίσω από τις φωτιές. Ούτε έχουν νόημα οι κραυγές για τους φυσικούς αυτουργούς…

Κατασκευαστές αυτοκινητοδρόμων – εργολάβοι και Εκκλησία είναι οι εμπρηστές. Να τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια…

Nα παλέψουμε μαζί με όλους όσοι αντιστέκονται στους νέους αυτοκινητοδρόμους στον Βύρωνα, στον Καρέα, στην Ηλιούπολη, το Ελληνικό, τη Δάφνη, τη Γλυφάδα.

Να πάρει θέση, επιτέλους, το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην κατασκευή της νέας περιφερειακής Υμηττού, να σταματήσει η δημοτική αρχή να ζητά ως αντισταθμιστικά «οφέλη» την υπογειοποίηση του δρόμου της Πανεπιστημιούπολης που θα μεταφέρει την κίνηση στην είσοδο της πόλης καταστρέφοντας το άλσος των Ιλισίων, προκαλώντας τρομακτικό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ούλωφ Πάλμε και στην Μιχαλακοπούλου.

Να τελειώνουμε μια για πάντα με τις κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργολάβους που καταστρέφουν τη ζωή της πόλης. Λεωφορειόδρομοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι: ποιότητα ζωής στην πόλη, όχι άλλους δρόμους, τσιμέντο και οικιστική επέκταση στα καμένα.

Ο εμπρησμός στο λόφο του «Αράπη», όπως είδαμε όλοι όσοι πήγαμε εκεί για να βοηθήσουμε στη σβήσιμο της φωτιάς, είχε σύμμαχο σκουπίδια, γυαλιά, στρώματα, ξερά χόρτα και φρύγανα.

Να προφυλάξουμε το δάσος από τα σκουπίδια, τα γυαλιά, τα ξερά χόρτα. Να μην αφήσουμε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τον καθαρισμό του δάσους από τα σκουπίδια να γίνει πάλι σύμμαχος στα σχέδια των εμπρηστών.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.