Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Δαγκώστε την ακρίβεια και τη φτώχεια!



Όλοι είμαστε μάρτυρες της οικονομικής κρίσης του Κεφαλαίου. Οι πάνω θέλουν να πληρώσουν οι κάτω το λογαριασμό. Η κυβέρνηση δίνει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, αλλά το «έλλειμμα» των ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορούσε(!) να το καλύψει. Οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν, ο δανεισμός και η τοκογλυφία εκτινάσσονται στα ύψη, αλλά οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι.

Ταυτόχρονα, ιδιωτικοποιούν τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, την Ολυμπιακή, το λιμάνι του Πειραιά. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πλέον ορατά σε όλους. Τα πρώτα θύματά της είναι οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, η νεολαία. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες. Οι βασικές ανάγκες όπως η στέγαση, η διατροφή, η ένδυση μετατρέπονται σε πολυτέλεια για ένα στους πέντε κατοίκους.

Παράλληλα, το κράτος δείχνει τα δόντια του σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την εξουσία του. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι απότελεσμα της ασύδοτης λειτουργίας των κατασταλτικών μηχανισμών του καθεστώτος. Αυτοί που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου είναι αυτοί που ληστεύουν τη δημόσια περιουσία χρόνια τώρα, επιτρέπουν και νομιμοποιούν την κλοπή που διαπράττουν οι τράπεζες, ενώ εντείνουν τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ας μην κρυβόμαστε όμως, όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της σιωπηρής πλειοψηφίας, που τους επιτρέπει χρόνια τώρα να δρουν ανενόχλητοι. Σήμερα, μετά την μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας που κλονίζει το πολιτικό σύστημα, κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος.


Να αντιδράσουμε όλοι!

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής, προωθώντας την αυτοργάνωση των κατοίκων αυτής της πόλης οργανώνει το Σάββατο 13 Δεκέμβρη στις 12.00π.μ., εκδήλωση στη κεντρική πλατεία της Καισαριανής ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια. Στόχος μας δεν είναι μόνο η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της κρίσης του Κεφαλαίου αλλά και η ανάπτυξη άλλων σχέσεων μεταξύ των κατοίκων. Σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε το 1ο ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι ενάντια στην κατανάλωση, το κέρδος, την εκμετάλλευση. Χαρίζουμε και ανταλλάσσουμε με τους γείτονές μας ρούχα και άλλα αντικείμενα. Καλούμε τους κατοίκους να στηρίζουν και να αναπτύσσουν ανάλογες δράσεις στη γειτονιά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.