Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ Μ.Ζ. στη διαδήλωση της 11/3/2010

Εμείς, εργαζόμενοι-ες/άνεργοι-ες κάτοικοι της Καισαριανής που συμμετείχαμε στην πανεργατική διαδήλωση της Πέμπτης 11 Μάρτη, καταγγέλλουμε ότι οι κατηγορίες που φορτώνουν στο συλληφθέντα Μ.Ζ. είναι άδικες και κατασκευασμένες.

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη δράση των υπαλλήλων του υπουργείου «Προστασίας» του πολίτη, που επιτίθονταν από την αρχή μέχρι το τέλος της πορείας με χημικά όπλα, ξυλοδαρμούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς προς τους χιλιάδες διαδηλωτές που παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι συλλήψεις διαδηλωτών, χωρίς καμιά αφορμή, όπως αυτή του Μ.Ζ., η επιλογή των οργάνων του υπουργείου «Δικαιοσύνης» να αγνοήσουν τις δεκάδες μαρτυρίες και τα ακλόνητα στοιχεία υπεράσπισης του Μ.Ζ. και η απόφαση προφυλάκισής του,
αποδεικνύουν περίτρανα το στόχο της κυβέρνησης: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους/ες και άνεργους/ες που παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά της μέτρα.

Την ώρα που σε κάθε γειτονιά ο αριθμός των απολυμένων διογκώνεται, που κάθε σπίτι έχει και έναν άνεργο, που η οικονομική κρίση φορτώνεται σε μας που ζούμε με μισθούς πείνας που ζητάνε να μας περικόψουν, δε θα τους αφήσουμε να καταπατήσουν και το δικαίωμα να αντισταθούμε.

Τρία χρόνια πριν η τότε κυβέρνηση δια στόματος Υπ. Δημ. Τάξης ξεκαθάριζε για την υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτητή από... μια ζαρντινιέρα ότι οι χειρισμοί «με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα, ψυχραιμία και αυτοματισμό» είχαν ως επακόλουθο την επιτυχία. Σήμερα ο Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. στέλνει άλλο ξεκάθαρο μήνυμα: «αυτή η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια, δεν συγκαλύπτει την αλήθεια, σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.»

Η απάντηση μας σε αυτές τις περίεργες μέρες «δημοκρατίας» είναι να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας στους χώρους εργασίας και σε κάθε γειτονιά, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται.

- Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το Μ.Ζ. απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή του.

- Καμία δίωξη στους συλληφθέντες διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: