Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10 ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ NABI SALEH


Παζάρι μεταχειρισμένων αντικειμένων
για την οικονομική στήριξη των κρατουμένων αγωνιστών κατοίκων του Παλαιστινιακού χωριού Νάμπι Σάλεχ


Σάββατο 2 Οκτωβρίου (από το πρωί)

κεντρική Πλατεία Καισαριανής

Συγκέντρωση μεταχειρισμένων αντικειμένων σε καλή κατάσταση (βιβλία, CD, DVD, είδη δώρων, παιχνίδια κ.λπ.) τα απογεύματα  6-8 μ.μ. στο Στέκι των Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια*
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Δικτυακός τόπος:  http://www.intifada.gr/

*Στην Καισαριανή η συγκένρωση αντικειμένων γίνεται στο στέκι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Ν.Εφέσσου 4, Τετάρτη από τις 8μ.μ.

Δυο λόγια για τον αγώνα του χωριού Νάμπι Σάλεχ


Το Αν Νάμπι Σάλεχ είναι ένα από τα παλαιστινιακά χωριά της Δυτικής Όχθης που αγωνίζονται ενάντια στην κατάσχεση της γης τους από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς ή από το παράνομο Τείχος. Έχει κάπου 500 κατοίκους και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ραμάλα, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο 465. Παρά τη δικαστική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2009, που αναγνώρισε τα δικαιώματα στη γη του χωριού, Ισραηλινοί έποικοι από τον εποικισμό στο Χαλαμίς (Νέβε Ζουφ), προσπαθούν να αρπάξουν τη γη αυτή που βρίσκεται πέρα από τον αυτοκινητόδρομο, σε μια από τις πολλές επεκτάσεις του εποικισμού, από την εγκαθίδρυσή του το 1977. Στις 9 Ιανουαρίου, εκατοντάδες ελαιόδεντρα του χωριού καταστράφηκαν.

Οι κάτοικοι του χωριού, με την υποστήριξη Ισραηλινών και διεθνών ακτιβιστών πραγματοποιούν εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που καταστέλλονται άγρια. Με γκλομπς, κανόνι νερού, που πετάει κάποιο αγνώστου σύστασης υγρό, αλλά και με δακρυγόνα που εκτοξεύονται από όπλο καθώς και «πλαστικές» σφαίρες (μεταλλικές με λαστιχένια επικάλυψη) οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής προσπαθούν να εμποδίσουν τους κατοίκους του χωριού να προσεγγίσουν τη γη και την πηγή νερού τους. Χρήση πραγματικών πυρών έχει επίσης αναφερθεί. Κάποιες φορές οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισβάλλουν σε σπίτια και τα καταλαμβάνουν. Άλλες φορές εκτοξεύουν τα δακρυγόνα κατευθείαν πάνω στους διαδηλωτές με κίνδυνο να τους σκοτώσουν. Κάποιες φορές τα δακρυγόνα προκαλούν πυρκαγιές στην περιοχή.

Τον Μάρτιο ένα 14χρονο παιδί από το γειτονικό χωριό Μπέιτ Ρίμα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Αν Νάμπι Σάλεχ, δέχθηκε μια «πλαστική» σφαίρα που εισήλθε στο κρανίο του και έπεσε σε κώμα. Τον είχαν πυροβολήσει Ισραηλινοί στρατιώτες μέσα από κατειλημμένο παλαιστινιακό σπίτι. Λίγες μέρες αργότερα μια ξένη ακτιβίστρια δέχθηκε μια τέτοια «πλαστική σφαίρα» που της έσπασε τον καρπό και χρειάστηκε εγχείρηση για να τη βγάλει. Στο τέλος του μήνα 16χρονη τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο κεφάλι. Τον Απρίλιο νεαρός Παλαιστίνιος δέχθηκε τρεις με αποτέλεσμα ένα σπασμένο χέρι και τραύμα στο κεφάλι. Τον Μάιο οι Ισραηλινοί εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον παλαιστινιακού ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια διακομιδής τραυματία.

Πέρα από τους τραυματισμούς, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής προσπαθούν να καταστείλουν τον αγώνα των κατοίκων του χωριού με συλλήψεις, τόσο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων όσο και προληπτικές που προηγούνται κάποιες μέρες πριν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες συχνά είναι Ισραηλινοί αλλά και ξένοι ακτιβιστές. Όμως σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες που συνήθως αφήνονται ελεύθεροι, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με μήνυμα των Ισραηλινών αναρχικών ενάντια στο Τείχος, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πάνω από 30 συλλήψεις νεαρών Παλαιστινίων κατοίκων του χωριού.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» για να στηρίξει τον αγώνα του χωριού Νάμπι Σάλεχ, προχωρά στη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσει τους κρατούμενους αγωνιστές κατοίκους του, στο δικαστικό τους αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στις φυλακές.

Λευτεριά στους Παλαιστίνιους κρατούμενους !

Αλληλεγγύη στο αγωνιζόμενο χωριό Νάμπι Σάλεχ !

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό-ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Αφιέρωμα στον αγώνα του χωριού Νάμπι Σάλεχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: