Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τετάρτη 11/01 στις 19:00 στην πλατεία Δεληολάνη (Μαρτάκη) ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΤΕΡΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΤΟΥΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

Απ’ τον Σεπτέμβρη έχει ξεσπάσει πανελλαδικά ένα πολύμορφο κύμα ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και, συγκεκριμένα, ενάντια στο τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από την ΔΕΗ υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν! Σήμερα, 3 μήνες μετά την επιβολή του χαρατσιού, τα κυβερνητικά επιτελεία προχωρούν σε κινήσεις αναδίπλωσης και παραπλάνησης ώστε να παρακάμψουν τις οξυμένες αντιδράσεις. Εξαγγέλλουν την είσπραξη της δόσης του 2012 σε 5 δόσεις (αντί των 2) και «ρίχνουν το μπαλάκι» στην Εφορία ώστε ν’ αποφασίζει κατά το δοκούν κατασχέσεις περιουσίας στα χρεωμένα νοικοκυριά! Προσπαθούν να πνίξουν το δίκιο και τους αγώνες μας μέσα σε νέους εκβιασμούς αφού ο φόβος πλέον βρίσκεται στις δικές τους πλάτες!

Εδώ και 3 μήνες, δεν έχει γίνει ούτε 1 διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριό που δεν πλήρωσε το τέλος ακινήτων αφού η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχώς δίνει νέες προθεσμίες γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αναλάβει τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Ταυτόχρονα, η κοινωνική πίεση που’ χει ασκηθεί στους εργολάβους της ΔΕΗ που αναλαμβάνουν τις διακοπές ρεύματος, ανάγκασε την Ένωση Εργοληπτών της ΔΕΗ να δηλώσει ότι δεν θα εκτελέσει εντολές διακοπής σε νοικοκυριά που οφείλουν το «αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό» χαράτσι. Τέλος, πάρα πολλοί γείτονές μας επιλέγουν τον δρόμο της συλλογικής ανυπακοής πληρώνοντας μόνο την αξία του ρεύματος, ατομικά μέσω ΑΤΜ ή συλλογικά και με τσαμπουκά στα ταμεία της ΔΕΗ.

Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε!
Η Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ Βύρωνα- Καισαριανής- Παγκρατίου, δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη από κατοίκους των γειτονιών μας με στόχο να οργανωθεί η μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών καθώς και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ μας. Η συνέλευση μας δρα πέρα και έξω από κόμματα και παρατάξεις και όλοι/-ες μαζί αποφασίζουμε για την εκάστοτε δράση.

Μέχρι στιγμής, η Συνέλευσή μας έχει προχωρήσει σε:

  • μαζικές διαμαρτυρίες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου και μπλοκαρίσματα των ταμείων.
  • δυναμικές παρεμβάσεις στον εργολάβο που αναλαμβάνει τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές μας (Φορμίωνος και Ξυπέτης - κ.Τζαμάκος, Γεωρροή Α.Ε).
  • δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης που αποτρέπει τις διακοπές ρεύματος και προβαίνει σε επανασυνδέσεις του ρεύματος σε σπίτια.
  • εβδομαδιαίες συνελεύσεις σε πλατείες των γειτονιών μας, ενημερωτικές συζητήσεις και δράσεις.


Σε μια περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις όλο και μειώνονται και οι άνεργοι αυξάνονται διαρκώς, το κράτος επιβάλλει χαράτσια και νέες αυξήσεις στο ρεύμα ύψους 10-12 %. Πλέον τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης για πάρα πολλούς ανθρώπους. Πρέπει ν’ αποκρούσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που προσπαθεί να σπείρει το κράτος με απειλές κοψίματος ρεύματος και κινδυνολογίες περί νομικών συνεπειών για όσους το επανασυνδέουν. Είναι σημαντικό να μην είναι κανένας μόνος του, να ξεπεράσουμε το εγώ μας και τη ντροπή που μας ωθεί στον ατομικισμό. Το να μην έχει κάποιος να πληρώσει τους λογαριασμούς και τα χαράτσια, δεν είναι ντροπή αλλά φυσικό επακόλουθο. Το να έχει πάλι κάποιος να πληρώσει προς το παρόν, δε σημαίνει ότι θα ’χει για πάντα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που μας κάνει πιο δυνατούς. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας.

Ας μην εθελοτυφλούμε. Όσο το κόστος ζωής ανεβαίνει καθημερινά και φτάνουμε στην εξαθλίωση, δεν μένει άλλος δρόμος παρά ν’ αγωνιστούμε από κοινού για να μειωθεί. Ν’ απαιτήσουμε μείωση των δημοτικών τελών, ν’ αποκρούσουμε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, να διεκδικήσουμε μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης στα σουπερμάρκετ, να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε μέτρο, χαράτσι και νόμο που επιβάλλει την λεηλασία μας. Και όλα αυτά θα συμβούν μόνο αν εμείς οι ίδιοι συμμετέχουμε και δρούμε, οργανωθούμε και αγωνιστούμε. Όσο παραμένουμε ενωμένοι και δυναμώνουμε τις φωνές μας χωρίς να περιμένουμε τη λύση από κάποιους «ειδικούς» στην πολιτική και κάθε λογής σωτήρες.

Δεν έχουμε τίποτα και κανέναν να φοβηθούμε! Θα τους αλλάξουμε τα φώτα!

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση

Τετάρτη 11/01 στις 19:00 στην πλατεία Δεληολάνη (Μαρτάκη) στον Βύρωνα αποφασίσουμε από κοινού για νέες δράσεις.


Για ενημέρωση στο blog μας: syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr

Για επικοινωνία στο e-mail μας: draseisenantiastaxaratsia.vpk@gmail.com





Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ
Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής

Δεν υπάρχουν σχόλια: