Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 7μμ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 
ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
Απ’ τον Σεπτέμβρη έχει ξεσπάσει πανελλαδικά ένα πολύμορφο κύμα ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και οι δανειστές, και συγκεκριμένα, ενάντια στο τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από την ΔΕΗ υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή επιλέγουν να μην το πληρώσουν!
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής μαζί με πλήθος κατοίκων των γύρω περιοχών στηρίζει την Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής-Ζωγράφου που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη και δρα πέρα και έξω από κόμματα και δημοτικές παρατάξεις με στόχο να οργανωθεί η μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Πράγματι, εδώ και 5 μήνες υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στις γειτονιές μας αλλά και ευρύτερα, σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι αφού οι εργολάβοι (μέσω της Ένωσης Εργοληπτών της ΔΕΗ) δήλωσαν ότι δεν θα προβούν σε διακοπές ρεύματος λόγω οφειλής του τέλους. Ακόμα, το δίκτυο αλληλεγγύης έχει επανασυνδέσει το ρεύμα σε σπίτια που είτε δεν είχαν να πληρώσουν καθόλου το ρεύμα, είτε αδυνατούσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους, από την επιβολή του τέλους και μετά.
Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ και η κυβέρνηση μεταθέτουν συνεχώς τις προθεσμίες αποπληρωμής βλέποντας την γενικευμένη άρνηση πληρωμής και αδυνατώντας να αναλάβουν το πολιτικό κόστος να κόψουν το ρεύμα σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Μάλιστα, πριν μερικές βδομάδες ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία που καθιστά υπεύθυνο τον τοπικό έφορο (ΔΟΥ) για την έκδοση εντολής διακοπής μετά από έλεγχο των οικονομικών κάθε ιδιώτη που δεν έχει πληρώσει το χαράτσι! Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές τους θα ενταθούν μέχρι να μας εξαθλιώσουν.
Συγκεκριμένα, από το Σεπτέμβρη έχουν γίνει από τη συνέλευση οι παρακάτω δράσεις:
  • δυναμικές παρεμβάσεις στον εργολάβο που αναλαμβάνει τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές μας (Φορμίωνος και Ξυπέτης, στην Καισαριανή και Σοφοκλέους 5, στο κέντρο της Αθήνας, Γεωροή Α.Ε)
  • δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης που αποτρέπει τις διακοπές ρεύματος και προβαίνει σε επανασυνδέσεις
  • προπαγάνδιση των δράσεων και συνελεύσεων της με μοτοπορείες, ομαδικά και ατομικά μοιράσματα στις γειτονιές
  • μαζικές διαμαρτυρίες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου με ενημερώσεις και μπλοκαρίσματα των ταμείων, με αποκορύφωμα τη δυναμική παρέμβαση της 1ης Φλεβάρη που απαίτησε και πέτυχε την εξόφληση στα ταμεία της ΔΕΗ μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στην αξία του ρεύματος
  • μαζική διαμαρτυρία στα κεντρικά της ΔΕΗ και στους υπεύθυνους προϊσταμένους
Παρ' όλες τις δυναμικές δράσεις και το συμπαγές κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται, ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια, με ή χωρίς χαράτσια, είναι συνεχής και αδιάκοπος. Ήδη τα τιμολόγια του ρεύματος αυξήθηκαν κατά 9% ενώ όλο και περισσότεροι από εμάς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το ρεύμα. Συνολικότερα, το κόστος της ζωής μας γίνεται αφόρητο ανάμεσα στις περικοπές μισθών και επιδομάτων και στην αύξηση των εισιτηρίων, των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης, των 5 ευρώ στα ταμεία των νοσοκομείων, των φαρμάκων που πλέον δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Γι’ αυτό σας καλούμε το Σάββατο 10 Μαρτίου στο στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής (Νέας Εφέσου 4) στις 19.00 μ.μ ώστε να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις, να οργανώσουμε δράσεις και αντιδράσεις απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: