Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/4 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


ΑΦΟΥ Η Δ.Ε.Η, ΣΕ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
  • Τοποθέτησε τα χρήματα που πολλοί καταναλωτές θεωρούσαν ότι προορίζονται για την εξόφληση του ρεύματος, στο χαράτσι.
  •  Οδήγησε σε οικονομικό μαρασμό την επιχείρηση μη εισπράττοντας ρεύμα τεράστιας αξίας από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες.
  •  Σπέρνει το φόβο της διακοπής του ρεύματος αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώσει την αξία του ώστε να καλύψει το ταμειακό της έλλειμμα.
  • Εξαπολύει τους εργολάβους με τους υπαλλήλους τους στις γειτονιές μας κόβοντας το ρεύμα αδιακρίτως σε ηλικιωμένους, άρρωστους, άνεργους, άπορους, ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
συλλογική άρνηση πληρωμής αξίας ρεύματος και χαρατσιού
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Επανασυνδέοντας το ρεύμα επανασυνδέουμε και τις σχέσεις μας.
  •  Εντοπίζουμε τα συνεργεία των  εργολάβων τα καθηλώνουμε, καλούμε, μέσω του τηλεφώνου, άλλους αλληλέγγυους σε βοήθεια, ενημερώνουμε τη γειτονιά.
  •  Ελέγχουμε τις εντολές αποκοπής, ενημερώνουμε όσους βρίσκονται στη λίστα και συνδράμουμε όσους έχουν ήδη το ρεύμα τους κομμένο.
  • Επισημαίνουμε στους υπάλληλους των εργολάβων ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών και η παρουσία τους είναι ανεπιθύμητη στη γειτονιά.
Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΥΝΑΤΗ
Την Τετάρτη 28/3 ειδοποιηθήκαμε από συναγωνιστές ότι στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Χρ.Σμύρνης στην Καισαριανή, υπάρχει υπάλληλος του εργολάβου Γεωροή Α.Ε. και διενεργεί διακοπή ρεύματος. Γρήγορα, μαζευτήκαμε πάνω από 30 άτομα και απαιτήσαμε από τους 2 υπαλλήλους (είχε ήδη εμφανιστεί και δεύτερος) να μας παραδώσουν τις εντολές διακοπής που διαθέτουν καθώς και να ειδοποιήσουν άμεσα τον εργοδότη τους γι’ αυτό που συμβαίνει. Μετά την παράδοση των εντολών διακοπής σπεύσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους που τους είχαν κόψει το ρεύμα καθώς και μ’ αυτούς που επρόκειτο να τους το κόψουν. Κατά την διάρκεια της διένεξής μας, ένα διοικητικό στέλεχος της ΔΕΗ ονόματι Αθήνης ζήτησε να «μιλήσει μαζί μας και να  βρούμε μια λύση». Παράλληλα, μας απειλούσε εμμέσως ότι αν πάρουμε τις εντολές διακοπής θα… Ανώφελο! Οι εντολές είχαν ήδη παρθεί και ο μηχανισμός τους είχε απενεργοποιηθεί. Χάνοντας το ύφος του φουσκωμένου γάλου έκλεισε το τηλέφωνο… Λίγες ώρες μετά από τα γεγονότα αυτά, το τηλέφωνο της Συνέλευσης δέχτηκε κλήση από τον κ.Στρατικόπουλο, Διευθυντή περιοχής Αθήνας της ΔΕΗ. Ο κ. Στρατικόπουλος μας ζήτησε να κλείσουμε ραντεβού (!!!!!) ώστε να «δούμε τι μπορεί να γίνει»!!!! Είναι ξεκάθαρο ότι η αποφασιστικότητα του αγώνα μας έχει αρχίζει και δημιουργεί τα πρώτα σημαντικά ρήγματα. Ο κ. Στρατικόπουλος νομίζοντας ότι συνδιαλέγεται με κάποιους συνδικαλιστές ή πρωτοβουλίες που κλείνουν ραντεβού και παζαρεύουν τον αγώνα τους, θέλησε να μας προτείνει κάποια συνδιαλλαγή κάτω ή και πάνω από το τραπέζι. Εμείς από την πλευρά μαςνα του θυμίσουμε ότι είμαστε παλιοί γνώριμοι. Σε προηγούμενη παρέμβαση της Συνέλευσής μας στα γραφεία της Γεωροής Α.Ε στη γειτονιά μας που έλαβε χώρα στις 21/11/2011, ο ίδιος απέναντι στις εκκλήσεις βοήθειας του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Γρ. Τζαμάκου απάντησε «κλείσε το μαγαζί σου και άστους να φωνάζουν!». Τι τραγική ειρωνεία! Μόλις μετά από λίγους μήνες, ήρθε η σειρά μας: Αφήστε να φωνάζουμε, κ.Στρατικόπουλε, αφήστε μας να φωνάζουμε…
συνέλευση: ΤΕΤΑΡΤΗ 4/4 στις 19.00μ.μ
στην πλατεία Καισαριανής (οδός Εθν. Αντιστάσεως)
Τηλ. επικοινωνίας, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας: 6983-475657
Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου
syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr         draseisenantiastaxaratsia.vpk@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: