Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26ης ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ


       ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΚΛΩΝΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ 
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Την ημέρα της γενικής απεργίας  της 26ης Σεπτεμβρίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν προκλητικά στις απεργιακές προσυγκεντρώσεις που είχαν καλεστεί από συνελεύσεις γειτονιάς στου Ζωγράφου, στη Δάφνη και το Παγκράτι.
Στις προσυγκεντρώσεις, συμμετείχαν κάτοικοι των γειτονιών μας  από του Ζωγράφου, την Καισαριανή, τον Βύρωνα, και το Παγκράτι καθώς και από τις γειτονιές της Δάφνης και του Μπραχαμίου, με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία μεταφέροντας το μήνυμα της απεργίας στις γειτονιές τους .
Στην  προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου που καλέστηκε από την Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου και τον Αυτοδιαχειριζόμενο  Κοινωνικό Χώρο Βίλλα Ζωγράφου, η μεθοδευμένη και προμελετημένη επίθεση από τους εντολοδόχους του κράτους εξαπολύθηκε μόλις οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο.
Απολογισμός της κατασταλτικής αυτής επέμβασης,  που συνοδεύτηκε από απίστευτο ξυλοδαρμό,  υπήρξαν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  
Σε 4 από τους  συλληφθέντες οι κατηγορίες αναβαθμίστηκαν σε βαθμό κακουργήματος με την χρήση της επιβαρυντικής διάταξης του «κουκουλονόμου», με τη σαθρή αιτιολόγηση ότι οι μάσκες που είχαν στις τσάντες τους για την αποφυγή εισπνοής του τόνου δακρυγόνων που μας ψεκάζουν με κάθε ευκαιρία θα χρησιμοποιούνταν «κακουργηματικά». Το ίδιο δε απόγευμα, σε μικροφωνική που διοργανώθηκε στην πλατεία Γαρδένιας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα της απεργίας και τους συλληφθέντες, διμοιρίες των ΜΑΤ δε δίστασαν να κάνουν την εμφάνισή τους για δεύτερη φορά στου Ζωγράφου, προσπαθώντας να καταλάβουν το χώρο της πλατείας, εκτοπίζοντας ουσιαστικά και αιχμαλωτίζοντας όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία,  χωρίς τελικά, η δυναμική στάση των παρευρισκομένων να τους επιτρέψει κάτι τέτοιο.  Η ενεργοποίηση αντανακλαστικών των κατοίκων των γειτονιών μας αλλά και αλληλέγγυων από άλλες γειτονιές της Αθήνας που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία , άνοιξε το δρόμο για μια μαζική πορεία που κινήθηκε στους δρόμους του Ζωγράφου.
Η κατασταλτική διαχείριση όμως δεν σταματά εδώ, καθώς μετά τις συλλήψεις των προσυγκεντρωμένων του Ζωγράφου, τα καθεστωτικά μέσα έσπευσαν να διαπομπεύσουν μερικούς εκ των συλληφθέντων, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους και καθιστώντας τους έτσι εκ προοιμίου καταδικασθέντες αλλά και προσπαθώντας να υλοποιήσουν μεθόδους ρουφιανέματος  ζητώντας από πολίτες να δώσουν πληροφορίες στην Ασφάλεια για τα πρόσωπα των συλληφθέντων. Διαγράφουν επιλεκτικά από τη μνήμη τους ότι τέτοιες μεθόδους γνωρίσαμε μόνο στην κατοχή και την περίοδο του εμφυλιοπολεμικού κράτους…
Στην προσυγκέντρωση της Δάφνης που καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Μπραχαμίου, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και περιπολικά, περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και προσήγαγαν 16 άτομα, διαλύοντας τη συγκέντρωση. 
Στη συγκέντρωση που καλέστηκε από την Συνέλευση Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, όταν οι  διαδηλωτές κινούνταν προς το Παγκράτι περικυκλώθηκαν από την αστυνομία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία τους προς το κέντρο. Η προσπάθεια παρεμπόδισης της πορείας όμως απέβη άκαρπη, καθότι η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών  συνεπικουρούμενη από την κατακραυγή του συνόλου των παρευρισκομένων ανάγκασε τις αστυνομικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.
Στην ολοένα εντεινόμενη επιχείρηση φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της κοινωνίας, το καθεστώς επιδεικνύει ότι έχει οπλιστεί αναλόγως και σε κατασταλτικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το διογκούμενο κύμα κοινωνικής οργής και αγανάκτησης. Και πρωτίστως καταγίνεται με το να εξαλείψει τις εστίες που θα πυροδοτήσουν μια τέτοια αντίσταση.
Η επίθεση της αστυνομίας στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη στη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης - Πατησίων παρά λίγο να στοιχίσει τη ζωή του διαδηλωτή Γ. Καυκά.  Η καταστολή και οι αθρόες συλλήψεις στην απεργιακή συγκέντρωσης της 12ης Φλεβάρη, ακολουθήθηκαν από τη δημόσια προβολή τεσσάρων διαδηλωτών -μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Κ. που συμμετέχει στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής- ως εκ προοιμίου ενόχων, από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.
Η επίθεση που σημειώθηκε στις συνελεύσεις γειτονιάς στις 26 Σεπτέμβρη επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαία, πολύ περισσότερο καταδεικνύει τη διάθεση του κράτους να καταπνίξει κάθε ζωτικό κοινωνικό χώρο, που δύναται να αποτελέσει γόνιμο πεδίο ζύμωσης, αφύπνισης και δραστηριοποίησης  και μάλιστα στο ίδιο του το έδαφος, στη γειτονιά.
Οι συνελεύσεις γειτονιάς ως αυτοοργανωμένες και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες αντίστασης και αλληλεγγύης, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικές κινητοποιήσεις τους (μέσω του συντονισμού τους), συνιστούν τα μόνα ζωντανά κύτταρα που μέσα από την πλούσια και πολύμορφη δράση τους μπορούν να αναπτύξουν κοινότητες αγώνα, να οργανώσουν την ανατροπή και να εξυφάνουν το νήμα για το πέρασμα σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Εμείς ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής δηλώνουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε από τις κρατικές απειλές και αστυνομικές επιχειρήσεις. Επιλέγουμε συνειδητά το δρόμο της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης, ως τον μοναδικό για την ανατροπή αυτής της κοινωνικής πραγματικότητας.  Σε κάθε προσπάθεια αναχαίτισης, θα μας βρουν μπροστά τους.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ  ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: