Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Παρασκευή 28/3 στις 8.00 μ.μ. ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για την οργάνωση των αντιστάσεών μας

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ - ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ:



  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/3  8.00μμ  ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ 4 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Η Κυριακή 13 Απρίλη θα είναι άλλη μια Κυριακή από τις 7 που έχει ανακοινωθεί ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Εκμεταλλευόμενοι την απελπισία στην οποία οδηγεί η υψηλή ανεργία, δανειστές, κυβερνώντες και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων προσπαθούν να πείσουν ότι μια ημέρα την εβδομάδα ακόμα ανοιχτά μαγαζιά ή ακόμα και μια νύχτα (όπως έγινε τα Χριστούγεννα με τις λεγόμενες «λευκές νύχτες»), θα «τονώσουν την αγορά», «θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα», «θα φέρουν μεροκάματα», ή ακόμα και ότι «θα ανεβάσουν το ηθικό μας» σε μια καταναλωτική / γιορτινή μέρα, όπου θα βγούμε να ψωνίσουμε και θα ξεχαστούμε.

Στην πραγματικότητα όμως, θα είναι άλλη μια μέρα που κάποιοι από εμάς θα δουλέψουν και πάλι μαύρα χωρίς ασφάλιση, κάποιοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν 5ωρο ώστε να μην πάρουν το κυριακάτικο μεροκάματο (όπως έγινε σε πολλά σουπερμάρκετ και εμπορικά κέντρα) ή χωρίς ρεπό, ενώ σίγουρα όλοι όσοι δουλέψουν θα χάσουν άλλη μια μέρα ελεύθερου χρόνου με τα παιδιά ή τους φίλους , σε ένα διαρκώς εντεινόμενο εργασιακό περιβάλλον απλήρωτων υπερωριών, έντασης, τρομοκράτησης για όσους διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα ή απειλή απόλυσης με την επίκληση της «κακής οικονομικής συγκυρίας».

Από την άλλη, κάποιοι θα επιλέξουν να βγουν στα μαγαζιά και αυτή τη μέρα είτε με την καταναλωτική αυταπάτη είτε, για όσους έχουν ακόμα, να καταναλώσουν και κατιτίς για να αποφύγουν την κατήφεια των ημερών με τις αυτοκτονίες, τους ζητιάνους, τις εξώσεις, τους λογαριασμούς, τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συνολικής υποβάθμισης της ζωής μας. Πάντα σε μια μεγάλη αγορά ή σε ένα υπερκατάστημα, από αυτά που ξεφυτρώνουν συνεχώς στις γειτονιές μας την ώρα που δεκάδες μικρομάγαζα κατεβάζουν ρολά, με χαμογελαστούς υπαλλήλους, όπου θα αφήσουν και το παιδί στον παιδότοπο και θα έχουν ευκαιρία να απολαύσουν τα καταναλωτικά προϊόντα all inclusive. Επίσης, κάποιοι άλλοι θα μείνουν σπίτι, θα ανοίξουν την τηλεόραση και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν κάθε Κυριακή. 


Εμείς, από την πλευρά μας, εκείνη τη μέρα θα είμαστε έξω στο δρόμο, για να φωνάξουμε: Φτάνει Πια! Για να θέσουμε προ των ευθυνών του κάθε καταναλωτή που θα θελήσει να ψωνίσει ανθρωποφαγικά και εκείνη τη μέρα. Για να στηρίξουμε όποιον/α επιλέξει να απεργήσει, για να στοχοποιήσουμε τα αφεντικά που θα θελήσουν να ξεζουμίσουν εργαζόμενους και να στερήσουν τη μοναδική μέρα ξεκούρασης της εβδομάδας. Γιατί οι οργανισμοί των ισχυρών όσο τους αφήνουμε ανενόχλητους τόσο θα ζητάνε άλλη μια Κυριακή, άλλη μια μέρα ή άλλη μια ώρα από τη ζωή μας. Γιατί τα αφεντικά θα προσπαθήσουν να επιβάλουν άλλη μια υποχώρηση για χάρη της δικιάς τους κερδοφορίας και πάντα εις βάρος του δικού μας χρόνου, του δικού μας μισθού, της δικιάς μας επιβίωσης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ήδη από το Φλεβάρη συντονιζόμαστε με άλλες συνελεύσεις γειτονιάς, εργατικές συλλογικότητες και σωματεία, ενώ ήδη γίνονται παρεμβάσεις σε καταστήματα εμπορικά κέντρα και γειτονιές, για την οργάνωση του αγώνα των από τα κάτω, αντί-ιεραρχικά και ισότιμα, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τη λειτουργία των εμπορικών τις Κυριακές.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν, και διοργανώνουμε ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 8.00μμ στο στέκι της Πρωτοβουλίας, για την οργάνωση των αντιστάσεών των από τα κάτω, ώστε να μην ανοίξει κανένα μαγαζί την Κυριακή 13 Απρίλη, ούτε στην Καισαριανή, ούτε και πουθενά! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Γιατί αν επιλέξεις να ψωνίσεις Κυριακή, ετοιμάσου να δουλέψεις και Κυριακή!


Δεν υπάρχουν σχόλια: