Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ από τις γειτονιές των ανατολικών


Aπό την Δευτέρα 8/12 μέχρι και την Πέμπτη 11/12 οι συνοικίες των ανατολικών έζησαν τη δυναμική του αγώνα αλληλεγγύης, στηρίζοντας με δράσεις αγώνα τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τους συντρόφους του επίσης απεργούς πείνας. Από τα 2 κέντρα αγώνα που δημιουργήθηκαν, το κατειλημμένο δημαρχείο Ζωγράφου και το κατειλημμένο πνευματικό κέντρο Καισαριανής ξεχύθηκε στις γειτονιές μας ο λόγος και οι δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα για "ανάσα ελευθερίας" των συντρόφων πολιτικών κρατουμένων που υφίστανται την βαρβαρότητα της εξουσίας και των μηχανισμών της.

Ανακοίνωση συνέλευσης κατάληψης 

Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Στις 9/12, αγωνιζόμενοι άνθρωποι, αλληλέγγυοι από τις ανατολικές συνοικίες στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, προχωρήσαμε σε κατάληψη του Πνευμ.Κέντρου Καισαριανής. Στόχος μας να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή όλων αυτών που στέκονται στο πλάι στον Νίκου σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που δημιουργούν εστίες αντίστασης και επίθεσης ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που σφίγγει όλο και πιο έντονα την θηλιά του γύρω μας.
Ο Ν.Ρωμανός από τις 10/11  ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Δικαίωμα που η ίδια η “δημοκρατία” τους εξασφαλίζει σε όλους αυτούς τους οποίους στοιβάζει στα μπουντρούμια της για να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της. Ένα δικαίωμα που η “δημοκρατία” του στερεί με μόνη δικαιολογία το δίκαιο της πυγμής. Δικαίωμα κατακτημένο, και όχι παραχωρημένο, που κάλυπτε την κόλαση του εγκλεισμού με ένα δημοκρατικό και ανθρωπιστικό προσωπείο. Το προσωπείο αυτό έχει πλέον πέσει, είτε με την στέρηση εκπαιδευτικών αδειών, είτε με εκδικητικές προφυλακίσεις, και κυρίως με την δημιουργία ειδικών φυλακών τύπου Γ που έχουν σαν κύριο στόχο την εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων και όσων φυλακισμένων αντιστέκονται στην συνθήκη του εγκλεισμού τους.
Το σκληρό πρόσωπο του κράτους δεν μας εκπλήσσει. Το δείχνει καθημερινά σε όλους τους ανθρώπους που τολμούν να αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια τους, ενάντια στην έρημο που επιβάλλουν οι σύγχρονοι κρατικοί μηχανισμοί, στην απαξίωση της ζωής των από κάτω. Σε μια παγκόσμια συνθήκη που θέλει τα “δημοκρατικά” κράτη να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να κρύψουν το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού τους. Από το Φέργκιουσον και τους 43 δολοφονηθέντες στο Μεξικό, ως τον Ρεμί Φρες στην Γαλλία και τον Μπ. Ελβάν στην Τουρκία, ο παγκόσμιος δημοκρατικός ολοκληρωτισμός διατηρεί την κοινωνική ειρήνη δολοφονώντας όσους περισσεύουν, είτε επειδή αντιστέκονται είτε απλά επειδή είναι φτωχοί.
Για αυτό, δεν στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο Ρωμανό για να υπερασπιστούμε ένα αόριστο δικαίωμα στην μόρφωση. Η βαθιά ανάσα που πήρε ο Νίκος, μας γέμισε με θάρρος και ελπίδα για να ξαναβγούμε στους δρόμους, να διεκδικήσουμε μαζί του και μαζί με όλους τους καταπιεσμένους την αξιοπρέπεια μας. Ο αγώνας του Νίκου βρήκε πολλά ευήκοα ώτα μέσα στη κοινωνία αλλά ταυτόχρονα, αντιμετώπισε τα τείχη του κοινωνικού εκφασισμού: όλων αυτών που φτύνουν και απαξιώνουν όσους σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται, όλων όσων έχουν χάσει κάθε ανθρώπινο προσωπείο και μοιάζουν με κανίβαλους. Είναι αγώνας όσων αποφάσισαν να πάρουν θέση μάχης ενάντια σε όσα μας επιβάλλουν αυτοί που θέλουν να ορίσουν τις ζωές μας. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε θέση, να συνταχθούμε με όλους αυτούς που καταλαμβάνουν κτήρια, κλείνουν δρόμους, κάνουν επιθέσεις και σαμποτάρουν την κανονικότητα σε ολόκληρη την χώρα, ενάντια στην αυταρχικότητα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που επιβάλλεται μέσα και έξω από τις φυλακές.
Σήμερα, Τετάρτη 10/12, μετά από μια βδομάδα συνεχών κοινοβουλευτικών παζαριών και ασκήσεων επίπλαστου ανθρωπισμού, το πολιτικό προσωπικό αναγκάστηκε να κάνει μια υπαναχώρηση νομοθετώντας την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων, κατάδικων ή υπόδικων καθώς και την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι). Εκεί τους οδήγησε ο φόβος δημιουργίας συνθηκών κοινωνικής αστάθειας από τις δυναμικές που ανέδειξαν η μαχητική στάση των απεργών πείνας καθώς και το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε, όπως και ο σύντροφος, ότι η πρόβλεψη για τα βραχιολάκια ανοίγει την δυνατότητα συνθηκών γενικευμένης παρακολούθησης και καταστολής όσων μπαίνουν στα δίχτυα του νόμου του σύγχρονου καθεστώτος. Και η συνθήκη αυτή αποτελεί ακόμα μια θέση μάχης για το κίνημα μέσα και έξω από τις φυλακές.
 Με ή χωρίς αυτήν την τροπολογία, με ή χωρίς την απεργία πείνας του Ν.Ρωμανού, οι επιλογές μας δεν περιλαμβάνουν στο ελάχιστο τη συνθηκολόγηση. Ο πόλεμος ενάντια στις φυλακές και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό συνεχίζεται και είναι στα χέρια των εξεγερμένων.
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΡΩΜΑΝΟ.  
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΠΟΛΙΤΗ
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ, ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΠΕΜΠΤΗ 11/12, 18:00, ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


Απολογισμός της Συνέλευσηςτου Κατειλημμένου 

Δημαρχείου Ζωγράφου

και ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Ν.Ρωμανό στου Ζωγράφου


Ο σύντροφος Νίκος Ρωμανός, απεργός πείνας 31 μέρες, από τις 10/11/2014 διεκδίκησε ως «ανάσα ελευθερίας» το δικαίωμα που του στέρησαν να παρακολουθήσει μαθήματα και εργαστήρια στα ΤΕΙ, όπου πέρασε μετά από εξετάσεις που έδωσε μέσα από τις φυλακές του Αυλώνα.
Η ανυποχώρητη στάση του απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, που αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στους πολιτικούς κρατουμένους και σε όσους κρατουμένους αντιστέκονται στην ποινική καταστολή συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης, με προκηρύξεις, αφισοκολλήσεις, μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις κρατικών κτιρίων και πολύμορφες δράσεις αγώνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε πολλές πόλεις καταλαμβάνονται δημαρχεία, εργατικά κέντρα, σχολές, δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι. Στις 8 του Δεκέμβρη, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές Ζωγράφου, Ιλισίων και τις γύρω σχολές καταλαμβάνουμε το δημαρχείο Ζωγράφου ως πράξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Μπουρζούκο, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη εκφράζοντας και τη συμπαράστασή μας στους σύριους απεργούς πείνας. Παρεμποδίζουμε τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στο Δήμο Ζωγράφου. Το Δημαρχείο 3 μέρες λειτουργεί ως χώρος αντιπληροφόρησης και αδιαμεσολάβητης δράσης. Ζητάμε από τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή συνέλευση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 10 του Δεκέμβρη, ισότιμα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά.
Η συνέλευση της κατάληψης θεωρεί ότι η απεργία πείνας των συντρόφων πολιτικών κρατουμένων ανέδειξε την κρατική βαρβαρότητα των φυλακών τύπου Γ, όπου το καθεστώς θέλει να εξοντώσει όσους αγωνίζονται για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους του.
Στον αγώνα αυτό επιχειρήθηκε να δοθεί ανθρωπιστικό πρόσημο, να αναχθεί σε θεσμικό ζήτημα, ώστε να αφομοιωθεί και να χειραγωγηθεί ο αγώνας, αναιρώντας τον αντικαθεστωτικό του χαρακτήρα.
Σήμερα 10 του Δεκέμβρη το πρωί, ο σύντροφος Νίκος Ρωμανός ανακοινώνει ότι προχωρά και σε απεργία δίψας, ενώ δεκάδες κατειλημμένα κτίρια και καλέσματα για μαζικές πορείες ανακοινώνονται. Η κυβέρνηση οδηγείται σε τακτική υποχώρηση, για να αποφύγει την πολιτική κρίση που θα δημιουργούσε η εμμονή της στην αρχική αμετακίνητη στάση της. Καταθέτει τροπολογία η οποία αλλάζει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αίροντας τους περιορισμούς στους υποδίκους να έχουν δυνατότητα να σπουδάσουν, θεσμοθετώντας, όμως, «βραχιολάκι» παρακολούθησης. Αν και δεν παραγνωρίζουμε τις επιπτώσεις από την εξέλιξη αυτή, το αποτέλεσμα της μάχης είναι να δοθεί η δυνατότητα στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό και σε κάθε κρατούμενο, χωρίς εξαίρεση, να μπορεί να σπουδάσει. Ο σύντροφος διεκδίκησε «ανάσα ελευθερίας» για όλους τους κρατουμένους.
Μετά την ανακοίνωση του συντρόφου Νίκου Ρωμανού ότι σταματά την απεργία πείνας και δίψας έγινε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου. Κατά τη διάρκεια της κάναμε δράσεις αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας, τις φυλακές τύπου Γ΄, τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση των 5μηνων «κοινωφελών» προγραμμάτων σκλαβιάς στους δήμους μέσω ΟΑΕΔ και των voucher της δουλοπαροικίας με τζάμπα εργασία για τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, σταματήσαμε έξω από το κατάστημα της wind και δημοσιοποιήσαμε την απεργία στις 11 του Δεκέμβρη για την υπογραφή της ΣΣΕ, σταματήσαμε έξω από τον Κωτσόβολο, Μarket in και Mikel καταγγέλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα, αναδείξαμε την απεργία την Κυριακή 14 του Δεκέμβρη στον κλάδο των εργαζομένων στο εμπόριο (Απεργούμε-δεν καταναλώνουμε), καταγγείλαμε τη δήθεν αξιολόγηση στο δημόσιο και στους ΟΤΑ με τις μαζικές απολύσεις. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, έγινε παρέμβαση στο ταχυφαγείο «Gamato» στη Λεωφ. Παπάγου, όπου καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την εργοδοτική τρομοκρατία: καταγγείλαμε την εκδίωξη από το χώρο εργασίας απλήρωτων για μήνες εργαζομένων, οι οποίοι, όταν διεκδίκησαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, αντιμετωπίστηκαν από τη μαφία των αφεντικών με μπράβους με όπλα.
Εν κατακλείδι, η μάχη που δόθηκε σε όλη τη χώρα, έδωσε τη δυνατότητα, μετά από πολλά χρόνια να συναντηθούν στους δρόμους του αγώνα χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές, συνελεύσεις γειτονιάς και αυτοοργανωμένες συλλογικότητες. Αυτή η μάχη αποτελεί παρακαταθήκη για τον αγώνα που συνεχίζεται ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας χωρίς τοίχους φυλακών
Ο αγώνας συνεχίζεται
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης του Δεκέμβρη. 
Να σταματήσει κάθε δίωξη.
Αλληλεγγύη στους σύριους απεργούς πείνας

Συνέλευση του Κατειλημμένου Δημαρχείου Ζωγράφου


Δεν υπάρχουν σχόλια: