Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ TETAΡTH 17-12

Η «Δημοκρατία» τους χτυπάει στο ψαχνό...

Όλοι είμαστε μάρτυρες της οικονομικής κρίσης του Κεφαλαίου. Οι πάνω θέλουν να πληρώσουν οι κάτω το λογαριασμό. Η κυβέρνηση δίνει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στους τοκογλύφους τραπεζίτες, οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν, αλλά οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι. Τα πανεπιστήμια γίνονται… «κολλέγια», τα δημόσια νοσοκομεία απαξιώνονται και η υγεία ιδιωτικοποιείται, ΟΤΕ, Ολυμπιακή, λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι μετανάστες, ενώ στρατιές ανέργων ρίχνονται στο κοινωνικό περιθώριο. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, καθώς η στέγαση, η διατροφή, η ένδυση μετατρέπονται σε πολυτέλεια.
Παράλληλα, το κράτος δείχνει τα δόντια του σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την εξουσία του. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είναι μια παράσταση για δύο ρόλους: του «άτυχου εφήβου» και του «αποκτηνωμένου μπάτσου». Είναι το αποτρόπαιο σκηνικό της ωμής βίας του αστυνομικού μηχανισμού που γιγαντώνεται στο έδαφος των τρομονόμων που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στελεχώνεται από άτομα κοινωνικά απομορφωμένα με μιλιταριστική εκπαίδευση τύπου «Ράμπο» και φασίζοντα ιδεολογήματα μαγκιάς και τσαμπουκά. Αυτοί που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου είναι αυτοί που ληστεύουν τη δημόσια περιουσία χρόνια τώρα, επιτρέπουν και νομιμοποιούν την κλοπή που διαπράττουν οι τράπεζες, ενώ εντείνουν τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Σήμερα, μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας που κλονίζει το πολιτικό σύστημα, κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος.
Σε αυτή την εξέγερση δεν κρύβεται μόνο η οργή για τον άδικο χαμό του φίλου, του συμμαθητή, του συνομηλίκου. Υπάρχει η οργή μιας νιότης που καταδικάστηκε να μεγαλώσει μέσα στα τσιμέντα της μίζερης πόλης και συνθλίφτηκε μέσα στα εξεταστικά κάτεργα. Που ταπεινώθηκε στα μπλόκα των αστυνομικών ελέγχων και στα αστυνομικά τμήματα, που όχι μόνο δεν ένιωσε ποτέ την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά κατάλαβε ότι θα είναι η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.
Κι όταν αυτή η γενιά σηκώθηκε από τον καναπέ που της προόριζαν και άρχισε να αρνείται το μέλλον που της ετοίμασαν, οι κοινωνικοί «αναλυτές» και οι πολιτικοί ινστρούκτορες ξύνισαν τα μούτρα τους. Τυφλώθηκαν τόσο από τις φλόγες, που άρχισαν να βλέπουν στα πρόσωπα των παιδιών τους, κουκουλοφόρους και προβοκάτορες. Τώρα ήρθε η ώρα να σωπάσουν. Γιατί τώρα άλλοι γράφουν την Ιστορία...
Δίπλα τους βρίσκεται η οργή όλων μας γι’ αυτό στεκόμαστε χωρίς αναστολές, υπεκφυγές και μισόλογα στο πλευρό της εξεγερμένης νεολαίας και φωνάζουμε:

Κάτω η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας
Να πληρώσουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί
Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες
Na καταργηθούν τα ΜΑΤ και να αφοπλιστεί αμέσως η αστυνομία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ THN TETAΡTH 17-12 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 17:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: