Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής καταγγέλλει την απόλυση των καθηγητών Διονύση Αμπάτη, Γιώργου Κυριαζίδη και Φώτη Μποτσώλη από τα Φροντιστήρια ΄΄Σύγχρονο΄΄ ως εκδικητική, που έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους, όταν οι τρείς συνάδελφοι διεκδίκησαν συλλογικά και πέτυχαν να εφαρμοστεί η Σ.Σ.Ε του κλάδου στην επιχείρηση.

Απαιτούμε την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και την επιστροφή των τριών απολυμένων στις αίθουσες διδασκαλίας από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Η μη ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων αποτελεί πράξη εκδικητική γιατί διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και επέβαλαν στην εργοδοσία την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας. Αποτελεί έτσι στην πραγματικότητα απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους.

Σε μια εποχή που ΔΝΤ-ΕΕ και κυβέρνηση επιβάλλουν τη γενικευμένη φτώχεια και ανεργία, δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση, ούτε μπορούμε να ανεχτούμε συνθήκη εργασιακού μεσαίωνα στους εργασιακούς χώρους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι όποιος διεκδικεί απολύεται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης για Αξιοπρεπή Δουλειά και Ζωή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 6.30ΜΜ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 96-100


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: