Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας

Παρακολουθώντας τα γεγονότα της Κερατέας και την προσπάθεια βίαιης επιβολής του Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή, δεν μπορεί παρά να μας διακατέχουν αισθήματα αγανάκτησης. Ενάντια σε κάθε νομικό πλαίσιο, ακόμα και πρόσφατες εισαγγελικές αποφάσεις, κυριαρχεί η βία σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους να διαβιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε ένα υγιές περιβάλλον.


Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν συντονισμένα διαδίδοντας ότι πρόκειται να εγκατασταθεί η λιγότερο ρυπογόνα μονάδα εναπόθεσης απορριμάτων Χ.Υ.Τ.Υ. πράγμα που δεν ισχύει αφού η επίσημη δημοπράτηση του έργου αναφέρεται σαφώς σε Χ.Υ.Τ.Α., χωρίς να σημαίνει ότι η λύση του Χ.Υ.Τ.Υ. είναι αποδεκτή για την περιοχή.


Σε μια χρονική στιγμή όπου οι Χ.Υ.Τ.Α. καταργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατόπιν επιστημονικών, τεχνικών και νομικών μελετών και κόντρα σε κάθε λογική, επιβάλλονται με τη βία στις περιοχές που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.


Πίσω από το κουκούλωμα των ΜΜΕ οι κραυγές των κατοίκων μας πληροφορούν ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, ότι είναι τοπίο εξέχουσας φυσικής ομορφιάς, ότι τα αγροτεμάχια που θέλουν να εγκαταστήσουν το Χ.Υ.Τ.Α. δεν έχουν απαλλοτριωθεί νόμιμα, δηλαδή ανήκουν ακόμα σε ιδιώτες, ότι ο εισαγγελέας αποφάσισε την αποχώρηση της αστυνομίας.


Παρόλα αυτά, οι «προστάτες» (του μεγαλοεργολάβου) αστυνομικοί εκτελώντας άνωθεν εντολές εξακολουθούν να τρομοκρατούν του μαχόμενους κατοίκους πνίγοντάς τους στα χημικά, συλλαμβάνοντάς τους, χτυπώντας τους αλύπητα και τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή παιδιά, «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» την καταδίκη της περιοχής σε ανθυγιεινή διαβίωση.


Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της Κερατέας, οι οποίοι δε θέλουν να πάνε αλλού τα απορρίμματα τους αλλά να τα διαχειριστούν οι ίδιοι και να μην καταστραφεί η περιοχή που ζουν μετατρεπόμενη σε χωματερή της Αττικής.


Αναγνωρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα των κατοίκων να έχουν τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά στην περιοχή και τις συνθήκες διαβίωσης τους σʼαυτήν και όχι οι εντολείς της αστυνομικής βίας που επιβάλλουν με αυταρχικό τρόπο την εξαθλίωση και το θάνατο.

Συμπαραστεκόμαστε με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα των κατοίκων και στις δίκαιες επιθυμίες τους.


Ελευθεριακή Συνέλευση Αμπελοκήπων
Σχεδία στα ανοιχτά της Αίγινας
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων, Συλλογικοτήτων και Ατόμων Εξαρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: