Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκε και διαβάστηκε από τη μικροφωνική που στήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Καισαριανής, ως πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής .
Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις 110 μέρες του αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και στην αστυνομική κατοχή των ΜΑΤ προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στη γειτονιά μας την έκκληση των κατοίκων της κερατέας για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.
Ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της πόλης, από τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Καισαριανής και των γειτονικών περιοχών, που φώναζαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα "από την Κερατέα ως την Καισαριανή, εξέγερση, αντίσταση, και ανυπακοή", "Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές", "Λόφοι της Κερατέας, πλαγιές του Υμηττού, μια μέρα η εξέγερση θα βρίσκεται παντού" και "Η Καισαριανή έχει ιστορία, έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία".


110 ημέρες μετά, οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται!
110 ημέρες μετά την προσπάθεια επιβολή Χ.Υ.Τ.Α. και εδραίωσης των συμφερόντων του
μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα στην περιοχή της Κερατέας, η βάρβαρη και σχεδόν καθημερινή
επίθεση ορδών δυνάμεων καταστολής δεν έχουν κάμψει ούτε το ηθικό ούτε τη δυναμική των κατοίκων.
110 ημέρες ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους μέσα από έναν αγώνα που συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, έναν αγώνα που οι ίδιοι οργανώνουν και δεν επέτρεψαν να διαμεσολαβηθεί από καμιά κομματική παράξαξη.
Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν με συντονισμένα ψεύδη διαδίδοντας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, πράγμα που δεν ισχύει αφού η επίσημη δημοπράτηση του έργου αναφέρεται σαφώς σε Χ.Υ.Τ.Α. Σε μια χρονική στιγμή όπου οι Χ.Υ.Τ.Α. καταργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ λειτουργούν και ακόμα χειρότερα, επιβάλλονται με τη βία στις περιοχές που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Σε μια εποχή που η κρίση χτυπά κάθε οικογένεια, το κράτος επιχειρεί να αφανίσει κάθε εστία αντίστασης στο βάρβαρο σχεδιασμό του εξαπολύοντας στρατό καταστολής.
Γι' αυτό και οι "προστάτες" (του μεγαλοεργολάβου) αστυνομικοί εκτελώντας άνωθεν εντολές έχουν εγκατασταθεί ως στρατός κατοχής στην Κερατέα και εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους μαχόμενους κατοίκους πνίγοντάς τους στα χημικά, συλλαμβάνοντάς τους, χτυπώντας τους αλύπητα και τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή παιδιά, "αποφασίζοντας και διατάσσοντας" την καταδίκη της περιοχής σε ανθυγιεινή διαβίωση.
Μόλις χθες 29/3 μετά από εξαγγελία του υπ. Εξωτερικών Ραγκούση ότι θα μεταφερθούν νέα μηχανήματα για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. οι κάτοικοι βρέθηκαν και πάλι μπροστά στα μπλόκα του αγώνα για να αποτρέψουν την είσοδο των μηχανημάτων. Όλη τη μέρα και τη νύχτα οι συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν σφοδρές ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τους κατοίκους.
Απλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους στις γειτονιές και υποστηρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αντιστέκονται ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους.
Αλληλεγγύη με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και στις δίκαιες επιθυμίες τους.
Αρνούμαστε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Αξιοπρέπεια και αντίσταση σε όλες τις γειτονιές.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
πρωτοβουλία κατοίκων καισαριανής, 30/3/2011








Δεν υπάρχουν σχόλια: