Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

16/5 ΕΚΔΗΛΩΣH ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ KAIΣΑΡΙΑΝΗΣΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ

Ο περιφερόμενος θίασος υπουργών και κομματαρχών της κατοχικής κυβέρνησης του ΔΝΤ, στα πλαίσια της επικοινωνιακής του παράστασης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα 16/5 το απόγευμα στο δημαρχείο Καισαριανής.
Παραγωγός της παράστασης  η  νομαρχιακή επιτροπή ΠΑ.ΣΟΚ, ενώ τα καλέσματα ανέλαβε η ΤΟ  ΠΑ.ΣΟΚ Καισαριανής που προσκαλούσε σε εκδήλωση "διαλόγου" με θέμα την… "πολιτική συγκυρία" και ομιλήτρια την υπουργό των απολύσεων, Λ. Κατσέλη. Η φιλοδοξία τους για δημόσια εκδήλωση και όχι κλειστή συζήτηση στα κομματικά τους γραφεία οδήγησε τους τοπικούς κομματάρχες να αναρτήσουν διαδικτυακά και έντυπα ενημερώσεις/καλέσματα για την εκδήλωσή τους στο δημαρχείο Καισαριανής. Στο προσκλητήριο ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι, τα χυδαία απομεινάρια του club χειροκροτητών της σοσιαληστρικής κυβέρνησης, του μνημονίου, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.  Μαζί με αυτούς διάφοροι ντόπιοι αλλά και περιφερόμενοι κομματάρχες, παραγοντίσκοι και κρατικοδίαιτοι οπαδοί της σοσιαληστικής χούντας.
Εκεί όμως, βρέθηκαν αυθόρμητα και μερικές δεκάδες κατοίκων της Καισαριανής που αιφνιδιάστηκαν από την επίσκεψη της υπουργού των απολύσεων και της ανεργίας στη γειτονιά τους, την ώρα που κάθε οικογένεια έχει απολυμένους, ανέργους και επιβιώνει με μισθούς - συντάξεις πείνας και έσπευσαν να την «υποδεχτούν».
Αρκετή ώρα πριν την προσέλευση της υπουργού και του επιτελείου της, διάφοροι τραμπούκοι άρχισαν να προκαλούν, να δείχνουν και να ρωτάν δεξιά/αριστερά τρομαγμένοι μπροστά στο ενδεχόμενο ότι κάτι μπορεί να "χαλάσει τη σούπα". Γρήγορα, προχώρησαν σε προπηλακισμούς και ύβρεις, ενώ απαιτούσαν  να φύγουν από το δημαρχείο όσοι δεν είναι μέλη του ΠΑ.ΣΟΚ, ισχυριζόμενοι ότι «ήταν μια κλειστή κομματική εκδήλωση με προσκεκλημένους μόνο μέλη του ΠΑ.ΣΟΚ…» αποκηρύσσοντας και τις ίδιες τις ανακοινώσεις τους. Ο χώρος του δημαρχείου γέμισε από ασφαλήτες και παρατρεχάμενους αργόμισθους της υπουργού που επιχείρησαν να απομονώσουν κάποιους κατοίκους, ενώ άλλοι κλείδωναν με λύσσα τα παράθυρα, για να μην ακουστεί έξω από το δημαρχείο το σύνθημα: ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.
Γρήγορα κατάλαβαν το αδιέξοδό τους, αφού τα συνθήματα  κάλυπταν τις κραυγές τους και η "ανατροφή" μας δεν μας επέτρεψε να ανταλλάξουμε χειρονομίες όπως αυτές που μας απηύθυναν. Κατά τη διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσης, η υπουργός λούφαξε κρυμμένη στην αγκάλη των ασφαλητών και μπήκε στην αίθουσα εκδηλώσεων. Οι πρασινοφρουροί αναγκάστηκαν να μπουν στην αίθουσα μαζί της.
Φωνάζοντας τα συνθήματα ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ... αποχωρήσαμε απαντώντας, με τον τρόπο μας, στους στημένους διαλόγους της σύγχρονης χούντας που βιώνουμε.  
 Κανένας κατασταλτικός μηχανισμός δεν θα σταματήσει την οργή του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια: