Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 10 Ιούνη, μετά από διαδικασία συντονισμού με αρκετές άλλες συνελεύσεις της Αθήνας την οποία είχε καλέσει η Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα Παγκρατίου Καισαριανής Ζωγράφου, συμμετείχαμε σε κινητοποίηση στο τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ, Μυλέρου και Αγησιλάου)  στο κέντρο της Αθήνας, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος από εργολάβους αλλά και τη ΔΕΗ.
Μπλοκάραμε τις εισόδους, απαιτήσαμε τα ονόματα των εργολάβων που κόβουν ρεύμα στις γειτονιές μας, αναζητήσαμε τα γραφεία που τους είχε παραχωρήσει παλιότερα η ΔΕΗ, καθώς και τις αποκοπές ρεύματος που έχουν εκδοθεί. Οι διευθυντές και τα στελέχη που μας «υποδέχθηκαν» αρνήθηκαν να τους υποδείξουν, ενώ για τις εντολές ρεύματος δήλωσαν αναρμόδιοι και παρέπεμψαν στο εμπορικό τμήμα της ΔΕΗ και σε ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους εργολάβους (αυτό θα πει εκσυγχρονισμός για τις ανάγκες των αφεντικών)!
Στη συνέχεια ενημερώσαμε τους εργαζόμενους για την κοινωνική οργή που σπέρνει η ΔΕΗ, και επισημάναμε τον κίνδυνο για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση (μια μέρα πριν τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ).
Το φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Διακοπές στις γειτονιές μας δεν γίνονται ανεκτές. Να κόψουν το ρεύμα στο ΣΚΑΙ, στο Μυτιληναίο και σε όλους τους κεφαλαιούχους που συνεχώς φοροαπαλλάσουν! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!
Εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων, την αυτοοργάνωση στις γειτονιές και χώρους δουλειάς, τον αγώνα και την αντίσταση ενάντια σε χαράτσια, πλειστηριασμούς και όποιο άλλο μέσο  εκβιασμού χρησιμοποιεί ο φορομπηχτικός μηχανισμός του κράτους. Συμμετέχουμε σε περιπολίες στις γειτονιές μας και δίκτυα άμεσης ενημέρωσης ενάντια στους εργολάβους και συνεργεία της ΔΕΗ που κόβουν το ρεύμα στις γειτονιές μας. 
Μαυραγορίτες, εργολάβοι, εφοριακοί, τραπεζίτες, δικηγορικά γραφεία, και όποιοι άλλοι μπράβοι και εκβιαστές του κράτους και των αφεντικών βάζουν χέρι στη ζωές μας, είτε εξυπηρετώντας τα αφεντικά τους είτε πλουτίζοντας οι ίδιοι, θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: