Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Όταν αγγίζουν έναν από εμάς, είναι σαν να μας ακουμπάνε όλους...

Το Σάββατο 22 του Φλεβάρη, η Δ.Α. μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων   Καισαριανής,  δέχθηκε σεξιστική επίθεση από φασιστοειδή υποκείμενα. Συγκεκριμένα, γράφτηκε με σπρέι στο αυτοκίνητό της, στην Καισαριανή, βρισιά σεξιστικού περιεχομένου. Η Δ.Α. συμμετέχει χρόνια στη συλλογικότητά μας όπως και σε πολιτικά εγχειρήματα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Η κοινωνική και πολιτική δράση της συντρόφισσάς μας στη γειτονιά της Καισαριανής και όχι μόνο, είναι γνωστή και συνεχής. Τέτοιου είδους επιθέσεις, οι οποίες έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να στοχοποιήσουν και να διασύρουν όσες και όσους αγωνίζονται, θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Καμία σεξιστική-φασιστική ή παρακρατική επίθεση δεν μας φοβίζει και δεν μας σταματά. Αντίθετα, δηλώνουμε ότι όποιοι/ες  επιλέγουν τέτοιες πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται, όχι μόνο δεν θα βρουν χώρο ανάμεσά μας αλλά και θα αντιμετωπισθούν αμείλικτα, όπως τους αξίζει.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, αλλά και για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος μέσα από αδιαμεσολάβητους αυτοοργανωμένους αγώνες. Χτίζουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, πετώντας από πάνω μας τη δυσωδία της πατριαρχίας και του σεξισμού,  στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και απέναντι στους καταπιεστές. Το γεγονός αυτό δεν το θεωρούμε ξεκομμένο από το σκηνικό  σύγχρονου ολοκληρωτισμού που εξελίσσεται με προκλητικές εξακριβώσεις στην αστυνομοκρατούμενη πια γειτονιά μας, εισβολές από αστυνομία και εισαγγελείς σε σπίτια αγωνιστών με αστείες προφάσεις και σεξιστικές φασιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που δέχθηκε η Δ.Α. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κράτος και τα αφεντικά θα επιστρατεύσουν οποιονδήποτε κατασταλτικό μηχανισμό μπορούν, για να πνίξουν αυτό που φοβούνται περισσότερο, τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση, τη μιζέρια και την ηττοπάθεια, τον κόσμο που παίρνει τη ζωή του στα χέρια του και βλέπει τους πραγματικούς του εχθρούς στο πρόσωπο των οικονομικών ελίτ, των αιμοσταγών αφεντικών, των εξουσιαστικών κρατών, των πάσης φύσεως ρατσιστών, φασιστών και σεξιστών και όχι στον μετανάστη, τον διπλανό του, τον συνάδελφό του, τη γυναίκα, τον τοξικοεξαρτημένο, την οροθετική, τον γκέι...

Δεν  θα τους κάνουμε τη χάρη! Κάθε επίθεση, κάθε νέα κλήση προς πειθάρχηση, κάθε νέα επιβολή, κάθε απόπειρα καταστολής θα ενισχύει της δικές μας "παρεκκλίσεις",  θα δυναμώνει τους αγώνες μας, θα οπλίζει τη συντροφικότητά μας και τη θέληση στον αγώνα μας για την απελευθέρωση.

                                       ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

                                                                  Καισαριανή 6-3-2014


Και η δημόσια απάντηση της συντρόφισσάς μας:

Προσωπική απάντηση στις παρακρατικές επιθέσεις με αφορμή τη στοχοποίησή μου.

Πριν από ένα χρόνο περίπου κι ενώ περπατούσα βράδυ κοντά σε κεντρική πλατεία του Βύρωνα, είχα δεχθεί πισώπλατα επίθεση από δύο θρασύδειλα σκουλήκια πάνω σε μηχανάκι. Τότε με είχαν χτυπήσει με ένα σιδερένιο αντικείμενο και είχαν εκτοξεύσει εμετικές απειλές μέσα από τα δόντια τους, κουκουλωμένοι με κράνη και φοβισμένοι από την ίδια τους τη δειλία  « Σας ξέρουμε όλους και θα σας γ…..μπλα μπλα μπλα ». Την ίδια τη στιγμή που το ψέλλιζαν, έτρεχαν για να ξεφύγουν κι έκαναν φανερό το φόβο της ίδιας της ανυπαρξίας τους.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με μία ακόμα παρακρατική επίθεση προσπάθησαν να με στοχοποίησουν-εκφοβίσουν, γράφοντας με σπρέι σεξιστικές χυδαιότητες στο αυτοκίνητό μου, κάτω από το σπίτι μου, στη γειτονιά της Καισαριανής. Σε μια γειτονιά που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν μετοικήσει κάθε είδους μπάτσοι, ρουφιάνοι και φασιστοειδή. Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δειλία τους. Ο φασισμός στις γειτονιές μας δεν μπόρεσε και δε  θα μπορέσει να βρει χώρο να αναπτυχθεί.
Τα τελευταία χρόνια το πλήθος των κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών αντιστάσεων που έχουν ριζώσει στις ανατολικές συνοικίες, οικοδομούν τον πολιτισμό της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, της ρήξης και της σύγκρουσης. Αποτελούν ένα ακόμα ανάχωμα απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κράτους και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά κι εκτρέφει το φασισμό. Ακυρώνουν καθημερινά και έμπρακτα την απήχηση της ακροδεξιάς ρητορικής, την εμπέδωση του φόβου και του κανιβαλισμού, την περαιτέρω προώθηση του εκφασισμού της κοινωνίας.
Σε ό,τι με αφορά  τέτοιου είδους θρασύδειλες παρακρατικές επιθέσεις, δε φοβίζουν ούτε εμένα, ούτε τους συντρόφους μου. Δε με τρομοκρατούν ούτε και οι θεαματικές κατασταλτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα με δεκάδες εφόδους της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής  σε σπίτια αναρχικών, αντιεξουσιαστών και άλλων αγωνιστών σε ολόκληρη τη χώρα και στοχεύουν στον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Συνεχίζω και θα συνεχίζω συνειδητά σε αυτό που εδώ και χρόνια έχω επιλέξει, τη συλλογική ανατρεπτική δράση μέσα από τις διεργασίες του αναρχικού κινήματος στο οποίο ανήκω, μέσα από τα συλλογικά αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά εγχειρήματα στα οποία συμμετέχω και μέσα από κάθε κοινότητα αγώνα στις γειτονιές και όχι μόνο. Θα παραμένω στους δρόμους μαζί με τους συντρόφους μου, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, να ενισχύω το χτίσιμο και το ατσάλωμα των συλλογικών σχέσεων, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Να είναι ξεκάθαρο στους προπαγανδιστές του κοινωνικού κανιβαλισμού, στους έμμισθους συνεργάτες του κράτους, στα πιστά σκυλιά του κεφαλαίου και των αφεντικών, ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρουσίας τους θα τσακίζεται με κάθε τρόπο και σε κάθε σημείο και γωνιά. Οποιαδήποτε απειλητική παρενόχληση από παρακρατικούς δολοφόνους σε εμένα, ή σε κάποιον από τους συντρόφους μου, θα μας βρει ενωμένους και αμείλικτους απέναντί τους…
Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: