Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τούτοι οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα…

(ξέρουμε πολύ καλά τι γυρεύουνε)

Την Τετάρτη 19 Νοέμβρη, 2 μόλις μέρες μετά τον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας από χιλιάδες μπάτσους όλων των ειδών και την άγρια καταστολή της διαδήλωσης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ιδιαίτερα τις απρόκλητες επιθέσεις σε αυτοοργανωμένα – ακηδεμόνευτα μπλοκ, βιώσαμε στη γειτονιά μας άλλο ένα όργιο αστυνομοκρατίας.

2 κλούβες ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, κάμποσα τζιπ ΟΠΚΕ και κάθε λογής ασφαλίτες, γέμισαν τη γειτονιά μας, ακολουθώντας πιστά τον πολιτικό προϊστάμενό τους Κικίλια, ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα να παρευρεθεί σε εκδήλωση της τοπικής ΟΝΝΕΔ στο δημαρχείο της Καισαριανής. Όλο αυτό το σκυλολόι των τραμπούκων, άλλοτε με εριστικό ύφος απέναντι σε καθένα και καθεμία που τολμούσε να αγανακτεί για την ασφυκτική παρουσία τους, άλλοτε με ύφος ρουφιάνου - κλουζώ απέναντι σε γείτονες και γειτόνισσες που γύριζαν σπίτια τους ή πέρναγαν από τη γειτονιά, επέβαλαν ουσιαστικά στρατιωτικό νόμο σε αρκετά τετράγωνα γύρω από τον χώρο του δημαρχείου. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που μπάτσοι, μετά από πρόσκληση του πρώην δημάρχου Καμπάκα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκλείσουν την πρόσβαση από το Σκοπευτήριο Καισαριανής.  Ούτε όμως στη σημερινή αριστερή δημοτική αρχή δεν έκανε κάποια εντύπωση το θέαμα αυτό στις γειτονιές μας, όταν μόλις λίγους μήνες πριν μας κούναγε το δάχτυλο και αναφερόταν σε «κατάληψη δημοσίου χώρου» για την αντιφασιστική μικροφωνική που είχαμε στήσει στην πλατεία Καισαριανής, επειδή δεν περάσαμε από το γραφείο του δημάρχου να ζητήσουμε άδεια για τη δημόσια παρουσία μας στους δρόμους και τις πλατείες της Καισαριανής.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ρητά ότι η παρουσία των ένστολων καθαρμάτων μας αηδιάζει και μας εξεγείρει, ιδιαίτερα στις γειτονιές μας που στο παρελθόν έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από τους «προστάτες του νόμου» και καλούμε καθέναν και καθεμιά να σηκώσει το ανάστημά του και να σταθούμε μαζί απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη αστυνομοκρατία και καταστολή που έχουν επιβάλει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ώστε να μπορούν να λεηλατούν ανενόχλητοι τα συμφέροντά μας προς όφελός τους.

Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!


ΥΓ. Πληροφορίες ότι υπήρξαν απώλειες από περίπτερα και ψιλικατζίδικα της γειτονιάς από όπου οι ένστολες συμμορίες πέρασαν δεν επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: