Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στις 2 Μαϊου 2015 γίνονται μαζικές προσαγωγές από τις ιταλικές αρχές στο Μιλάνο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή με μόνο κριτήριο την έξοδό τους από ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο.
Έπειτα από την πολύωρη κράτησή τους από τις ιταλικές αρχές, χωρίς διερμηνέα, καθώς και τη λήψη DNA και αποτυπωμάτων αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ποια ήταν όμως η αιτία της σύλληψής τους;
Την προηγούμενη μέρα στην εργατική πρωτομαγιά, οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, σε συνελέυσεις γειτονιάς στην Ελλάδα και στηρίζουν τους αγώνες των από κάτω, βρέθηκαν στο Μιλάνο και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην διαδήλωση ενάντια στην διεθνή έκθεση EXPO που γίνοταν εκείνη την περίοδο στην περιοχή.Οι εκθέσεις EXPO πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετική κάθε φορά πόλη με σκοπό να διαφημίσουν τα προϊόντα της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προωθείται η απλήρωτη εργασία με φτηνά εργατικά χέρια και εκδιώκονται πληθυσμοί από τις φτωχογειτονιές, ώστε να εξασφαλιστεί ένα «ευχάριστο» περιβάλλον για τη σύναψη των εμπορικών συμφωνιών. Απέναντι σε αυτήν την καπιταλιστική φιέστα οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις σε μία εκ των οποίων συμμετείχαν και οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές.
Στις 12 Νοέμβρη 2015, μέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα και 6 μήνες μετά την προσαγωγή τους στην Ιταλία, οι αστυνομικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια των πέντε αγωνιστών και τους συλλαμβάνουν με ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης με το οποίο το ιταλικό κράτος ζητά την έκδοσή τους στην Ιταλία. Έπειτα απο τη σύλληψή τους παραμένουν για ένα 24ωρο στη ΓΑΔΑ και την επόμενη μέρα ύστερα από μαζική κινητοποίηση αλληλέγγυων, οι οποίοι κατέλαβαν το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής και πραγματοποίησαν πορεία,αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς ορους (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο τμήμα και απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα), χωρίς καν να υπάρχει γνώση της δικογραφίας αφού οι ιταλικές αρχές... δεν θεώρησαν αναγκαία την αποστολή της.
Ο νόμος περί ευρωπαικού εντάλματος σύλληψης με τον οποίο η Ιταλία ζητά την έκδοση των πέντε φοιτητών αγωνιστών κυρώθηκε το 2002 από το ελληνικό κράτος και τροποποιήθηκε το 2004 για τη δίωξη των πολιτικών αντιφρονούντων και για πρώτη φορά χρησιμοποιείται για την στοχοποίηση αγωνιστών λόγω της πολιτικής τους δράσης. Αυτή η πρωτοφανής κατασταλτική μεθόδευση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο θεσμοθέτησης μιας σειράς τρομονόμων των τελευταίων ετών που έχουν ως στόχο να καταπνίξουν και να φιμώσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μέσα σε αυτούς τους τρομονόμους συμπεριλαμβάνεται ο «νόμος- Φίμωτρο» που ψηφίστηκε το 2014 στην Ισπανία και απαγορεύει τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και την οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας, καθώς και ο νόμος του κατώτατου ορίου προφυλάκισης στην Ιταλία, σύμφωνα με τον οποίο αν εκδοθούν οι πέντε φοιτητές κινδυνέυουν να παραμείνουν έγκλειστοι ως προφυλακισθέντες από 3 έως 10 χρόνια...
Πρόκειται λοιπόν για μία ξεκάθαρη συνεργασία των κρατικών μηχανισμών για τη φίμωση και την κατατρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην υποτίμηση και την εκμετάλλευση της ζωής μας.
Την ίδια στιγμή που τα κράτη της ΕΕ για να διαφυλάξουν τα κεφαλαιοκρατικά τους συμφέροντα λεηλατούν τη ζωή μας και νομιμοποιούν την άγρια εκμετάλλευση, εγκληματοποιούν την πολιτική έκφραση και την εναντίωση στην κανιβαλιστική πολιτική πρακτική. Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη-φρούριο δολοφονεί μετανάστες στην Μεσόγειο, εφαρμόζει ακραίες κατασταλτικές μεθόδους για όποιον/α τολμήσει να σηκώσει κεφάλι σε αυτήν τη συνθήκη.
Απέναντι στην προσπάθεια επιβολής του ολοκληρωτισμού και στην δίωξη των συναγωνιστών/στριών εμείς απαντάμε υψώνοντας φωνές αλληλεγγύης στις γειτονιές μας. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πέντε αλλά και κάθε αγωνιστή να συμμετέχει σε διαδηλώσεις.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους αγωνιστές υπόθεσης ΝO EXPO και καλούμε όλους /ες να μπλοκάρουμε την έκδοση στην Ιταλία.


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 ΣΤΙΣ 12.00
ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΝΟ EXPO.

ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: