Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΧΩΡΟΣ Common Multiple

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/5/16) και ενώ ο περισσότερος κόσμος της εστίας ήταν στις συναυλίες στο τριήμερο φεστιβάλ που διοργάνωσαν οι Πολιτιστικές Ομάδες ΦΕΠΑ και λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην Εστία (26/5/16) στις οποίες δε συμμετέχουμε αλλά για τις οποίες έχουμε τοποθετηθεί δημόσια με κείμενο μας, κάποιος ή κάποιοι έκοψαν το λουκέτο με το σύρτη από δύο αίθουσες στις οποίες έχουμε κάνει κατάληψη. Δεν άνοιξαν τις πόρτες, δεν μπήκαν δηλαδή μέσα και δεν πειράχτηκε τίποτα στον εσωτερικό χώρο. Υπήρχε μεγάλη βιασύνη φαίνεται…
Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε υποθέσεις για το ποιός ή ποιοί το έκαναν. Υπάρχει μια προϊστορία στις σχέσεις μας με κόσμο και μια γνώση ,η οποία και θα αξιοποιείται ανάλογα με τις συνθήκες. Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι ενοχλούνται. Και δεν ενοχλούνται επειδή δεν τους αρέσει η φάτσα μας. Τους ενοχλεί η δράση και ο λόγος μας.
Από την αρχή της χρονιάς έχουμε ανοίξει και τρέξει διάφορα θέματα τα οποία έχουν ενοχλήσει κόσμο τόσο δημόσια όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο. Έχουμε προτείνει και καλέσει σε μια πρωτοβουλία για την στέγαση μεταναστ(ρι)ών στις εστίες. Πρόταση που γέμισε πολύ κόσμο με αγωνία για να μην τους «βρωμίσουν» την εστία και να μην τους αποσπάσουν από το διάβασμα. Έχουμε στηρίξει τον αγώνα των κρατουμένων μεταναστριών στο Ελληνικό (και της Sanaa Taleb). Έχουμε ανοίξει το θέμα των σεξιστικών συμπεριφορών με το λόγο μας, με συζητήσεις και με τοποθετήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις και με αφορμή πολλά περιστατικά τέτοιου είδους που συμβαίνουν στην εστία.
Ξέρουμε καλά πως η δράση μας είναι η αιτία αυτής της επίθεσης. Και αυτή η επίθεση είναι μια θέση όχι (απλά) εναντίον μας, αλλά ενάντια σε αυτά που υπερασπιζόμαστε. Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, ενάντια στις ρατσιστικές συμπεριφορές, τον σεξιστικό λόγο και την πατριαρχία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χώρο ως χώρο ελευθερίας που δεν αποκλείει κανέναν και καμία, ως χώρο που ανήκει σε μας τους από τα κάτω, τους καταπιεσμένους, τους ανέργους, την εργατική τάξη. Και όχι στο κράτος, στο πανεπιστήμιο και σε κάθε είδους υπερασπιστές τους.
Καλούμε άτομα και συλλογικότητες που υπερασπίζονται αυτόν τον χαρακτήρα του δημοσίου χώρου να καταγγείλουν με τον τρόπο που νομίζει ο/η καθένας/καθεμία αυτή την επίθεση.


Common Multiple
Αυτοοργανωμένος Κοινωνικός
Χώρος στη ΦΕΠΑ

common-multiple.espivblogs.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια: