Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 01/03/2008

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής, μαζί με κατοίκους της πόλης μας και σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες από όμορους Δήμους (Βύρωνας- Υμηττός- Ζωγράφου), στις 24 /2/2008, προχώρησε σε δεντροφύτευση στο μοναστήρι του Αι-Γιάννη.
Στη διάρκεια της δεντροφύτευσης οι κάτοικοι αυθόρμητα ξήλωσαν τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα-κάγκελα, που είχε αυθαίρετα τοποθετήσει ο Μητροπολίτης Δανιήλ.
Στη συνέχεια όσοι συμμετείχαν έκαναν πορεία στη λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης μέχρι την κεντρική πλατεία.
Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής, με ανακοινώσεις και αφισοκόλληση στους δρόμους της πόλης.
Στις 10/2 το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε να ρίξει μέρος της περίφραξης χωρίς να καλέσει το λαό της Καισαριανής σε κινητοποίηση. Η ενέργεια, αν και εκφράζει την αντίθεση του ΔΣ στα σχέδια της Μητρόπολης, δε δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η συλλογική δυναμική των κατοίκων. Αντίθετα αναπαράγει την αντίληψη της ανάθεσης στους ειδικούς και τους αρμόδιους να διαμεσολαβούν για την επίλυση των προβλημάτων.
Ο μητροπολίτης Καισαριανής βιάζεται να ξεκινήσει την τσιμεντοποίηση στο δάσος του Αι Γιάννη για να προλάβει την προθεσμία που λήγει στο τέλος του 2008 και να πάρει τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι΄ αυτό προκλητικά ξερίζωσε τα πεύκα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι και στη θέση τους φύτεψε ελιές, όπως κάνουν οι καταπατητές για να οικειοποιηθούν δασικές εκτάσεις. Έβαλε σύρματα, αγκαθωτά πλέγματα και πόρτες με λουκέτα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο δάσος. Είναι έτοιμος να αρχίσει την καταστροφή του Υμηττού…
Η απάντηση σε τέτοιες ενέργειες, που είναι σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον, δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η αυτό-οργάνωση των κατοίκων και οι δυναμικές τους κινητοποιήσεις.
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Καισαριανής, σε επιστολή του προς την Πρωτοβουλία Κατοίκων, εκ των υστέρων, δηλώνει την αλληλεγγύη του στην ενέργεια των κατοίκων, γεγονός παραμένει ότι στην κινητοποίηση έλαμψαν δια της απουσίας τους ο Δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις.
Επειδή στην επιστολή του ο Δήμαρχος Καισαριανής αναφέρει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο τον πληροφορούμε ότι στο μόνο στρατόπεδο που ανήκει η Πρωτοβουλία Κατοίκων είναι αυτό στο οποίο συμμετέχουν όσοι τοποθετούνται ενάντια σε λογικές διαμεσολάβησης και εμπιστεύονται στην πράξη την ικανότητα των κατοίκων να διεκδικούν και να αγωνίζονται για μια ανθρώπινη πόλη.


Ο Υμηττός δε θα καταστραφεί. Δε μένουμε παθητικοί θεατές, αντιστεκόμαστε συλλογικά στην τσιμεντοποίησή του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.