Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΙΟΥΛΙΟΣ 2007


Και εμείς, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής, καλέσαμε στη σημερινή συγκέντρωση-γιατί πιστεύουμε ότι το δάσος είναι η ζωή μας-και ούτε μια σπιθαμή του δεν πρέπει να γίνει σκουπιδότοπος,να καεί,να καταστραφεί,να χτιστεί.
Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε λογικές και πράξεις που θεωρούμε έγκληματικές σε βάρος της Καισαριανής και του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Τούτη την ώρα που η γενικευμένη επίθεση στο φυσικό περιβάλλον,έχει φτάσει στα όρια της καταστροφής,καλούμε τη Μητρόπολη να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες και να αποσύρει τα σχέδια κτιριακής επέκτασης της Μονής του Αι Γιάννη.
Καλούμε επίσης τη Δημοτική αρχή να δεσμευτεί για την άμεση ενημέρωσή μας σε θέματα μείζονος σημασίας για τη ζωή μας και τη ζωή της πόλης μας.
Για το συγκεκριμένο θέμα όλοι μας πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και με τη συμμετοχή μας να δώσουμε τη λύση που δεν είναι άλλη από την ανατροπή των σχεδίων της καταστροφής του δάσους της περιοχής του Αι Γιάννη.
Η Καισαριανή και οι πολίτες της που τόσα χρόνια δεν επέτρεψαν να κοπεί κορδέλα εγκαινίων για οποιαδήποτε κατασκευή στην περιοχή του Υμηττού θα συνεχίσουν τον αγώνα γιατί το μέλλον μας ανήκει.

Αυτό το κείμενο διαβάστηκε απο την Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής στην 1η συγκέντρωση στον Αι Γιάννη τον Ιούλιο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: