Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κίνημα Λευκιµµαίων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26/06/2008 και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα, απέναντι από τη βουλή.

Παρά την καθολική και δυναμική αντίδραση των Λευκιμμιωτών και τις αυθόρμητες εκδηλώσεις συμπαράστασης από απλούς πολίτες και φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κέρκυρα συνεχίζεται! Πέρα από κάθε λογική, συνεχίζεται η κατασκευή ενός «ΧΥΤΑ» – χωματερής δίπλα στα δύο ποτάμια της Λευκίμμης και μέσα σε μια λίμνη που έχει σχηματισθεί από τα αναβλύζοντα νερά του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής με σοβαρότατο κίνδυνο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον αλλά και δίπλα στην τουριστική ζώνη που αποτελεί την βασική πηγή επιβίωσης για την περιοχή με σίγουρη την άμεση οικονομική καταστροφή της.

Για να συνεχίσουν το «έργο», μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ που οδήγησαν στον θάνατο της Μ. Κουλούρη, σειρά έχει η τρομοκρατία των συλλήψεων. Την Πέμπτη 26/6/2008 δικάζονται οι πρώτοι 2 συλληφθέντες με ανυπόστατες κατηγορίες, αντιμετωπίζοντας εξοντωτικές ποινές. Ο στόχος τους δεν είναι άλλος από το να καμφθεί η αγωνιστικότητα των Λευκιμμιωτών αλλά και να παραδειγματισθούν όσοι κάτοικοι άλλων περιοχών σκεφθούν στο άμεσο μέλλον να αντιδράσουν.

Τα δίκαια αιτήματα των Λευκιμμιωτών είναι:


  • Η άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής που βρίσκονται στον τόπο µας και τρομοκρατούν τους συμπολίτες µας

  • Η ματαίωση της κατασκευής του παρανόμου Χ.Υ.Τ.Α στα Μεσοράχια Λευκίµµης

  • Η εύρεση και άμεση εφαρμογή λύσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών για όλη την Κέρκυρα

  • Η άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες.

  • Η τιμωρία των υπευθύνων για τον τραγικό θάνατο της συμπολίτισσας µας

  • Ο αγώνας για το περιβάλλον και το δικαίωμα σε ποιοτική ελεύθερη ζωή είναι αγώνας όλων.

    http://xyta-lefkimis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: