Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Η ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ


Την Κυριακή 19/10/08, οι κάτοικοι της γειτονιάς γύρω από την παιδική χαρά της οδού Τσάφου αποφάσισαν να δώσουν απάντηση από τα κάτω στο σκάνδαλο που συντελείται εδώ και δυο χρόνια, με πρόσχημα την ανάπλαση της πλαϊνής εισόδου της Καισαριανής.
Από τις 10 το πρωί άρχισαν να βρίσκουν σιγά σιγά το χώμα κάτω από το τσιμέντο και να φυτεύουν δέντρα σε σημεία όπου μέχρι χθες ήταν πάρκιγκ αυτοκινήτων, με ευθύνη των εργολάβων και του Δήμου, που πεισματικά αρνείται μέχρι σήμερα να ακούσει τις αντιρρήσεις των κατοίκων.
Η απόφαση για τη δεντροφύτευση πάρθηκε μετά από Γενική Συνέλευση των κατοίκων της γειτονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 10/10/08 μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής.
Θυμίζουμε ότι το πάρκο δίπλα στην είσοδο της πόλης ήταν κάποτε παιδική χαρά, μέχρι που ο δήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα περίφημα έργα ανάπλασης, μετατρέποντας την περιοχή σε ένα τεράστιο χώρο τσιμέντου και στάθμευσης αυτοκινήτων. Θυμίζουμε επίσης ότι ο Δήμαρχος στην πρώτη συνέλευση των κατοίκων στις 20/4/08 δήλωνε ότι μέχρι τις 18/5/08, θα ξεκινούσαν τα έργα αποκατάστασης του χώρου και ότι θα λαμβάνονταν υπόψη οι προτάσεις μας.
Έξι μήνες τώρα, απαξίωσε ακόμα και να συζητήσει το κείμενο με τις προτάσεις που υπέγραφαν 50 κάτοικοι και το μόνο που είδαμε ήταν να ξεφυτρώνει ένα ακαλαίσθητο τσιμεντένιο σιντριβάνι, που προκαλεί κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, που ενώ δεν απολαμβάνει βασικά αγαθά (πεζοδρόμια, παιδικούς σταθμούς κ.τ.λ.), βλέπει να υλοποιείται ένα έργο που το κόστος του αποτελεί σκάνδαλο(περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ).
Η ενέργεια των κατοίκων αποτελεί μια έμπρακτη απάντηση, στα σχέδια των εργολάβων και της Δημαρχίας. Ας έχουν υπόψη τους ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς να αποκαλυφθεί η υποκρισία τους.
Απλά και μόνο γιατί τα όνειρα και οι επιθυμίες μας είναι διαφορετικά από τις δικές τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.